Relative’s Kennel

Föder upp boxer med både hjärta och hjärna!

Mar

18

Vår älskade Ronja

Jessica 18 mars 2009

ronja4

Vår älskade Ronja har fått somna in idag 20090318.

Ronja kom tillbaka till oss som nästan 2 åring. Hon kom hem till mamma Thea och mormor Jaffa och sa nu e jag här igen.  Mitt hjärta slog en frivolt för jag visste ju att Ronja var en tuff brud. Min tanke var hur skall detta gå med 3 tikar. Jag hade inget att vara orolig för, Ronja hittade sin plats väldigt fort. Jessica & Rickard ringde och frågade om jag hade några valpar. Nej inte för tillfället men jag har en Ronja. Jessica & Rickard kom hem till oss och jag tror att deras pojkar föll för Ronja först för hon var ju så snäll och var med på deras lekar med henne direkt. Jessica & Rickard behövde inte fundera särskilt länge. För vem kunde motstå detta charmtroll. Jag berättade allt jag visste om Ronja, om vad hon hade gått igenom. Då hon förlorade sitt öga och sist berättade jag att hon var en tuff brud. Jag tror det var första kvällen som Jessica & Rickard tog hem henne som Jessica ringde mig och berättade om grannens schäfer. Den schäfern for aldrig mer igenom häcken och kastade sig över första bästa hund, för nu hade RONJA flyttat in på gatan och detta talade hon om redan första kvällen då schäfern kom och Ronja blev helförbannad. Men argast blev nog Jessica som skällde ut grannen.

Livet för Ronja började här. Rickard gick kurser med Ronja och där utmärkte sig damen väldigt mycket. Hon försökte ta en liten tugga här och där när inte husse var uppmärksammad på henne. Kanske inte kärleksbett till alla men till några var det iaf. Ronja fick allergi så träningen drogs ner lite, Ronja var på dagis och hennes tjej kompisar var precis lika ”kärleksfulla” som Ronja själv. Ronja är Korad fast jag trodde att hon kanske får vissa problem då hon bara har ett öga. Men den tjejen klarade allt. Ronja fick hem en liten Malte 2008. Jag och Bengt åkte upp med Malte till Jessica & Rickard för att jag ville se hur Ronja reagerade på den här tuffingen. Ronja som vanligt när hon träffade mig totalt sjövild. Hon hoppar,  pussas,  snurrar runder och undrade självklart vad jag hade i famnen. Vi satte ner Malte och hon tittade på honom, sedan på mig och sedan på Jessica & Rickard. Lite fundersam var hon allt och undrade vad han gjorde i hennes hem. Malte gick en runda för att kolla in huset. Nu tyckte Ronja att det räckte och sa till honom detta är mitt hus. Vi tog en fika och Ronja & Malte gick och lade sig.

Ronja & Malte fick ett år tillsammans och jag hoppas verkligen att Ronja har visat Malte hur han ska tackla livet svåra hinder. För ca 3 veckor sedan skadade Ronja sitt ben. Veterinären sa att det kunde ta upp till en månad innan de läkt. Men Ronja hade ont och trots smärtstillande så hade hon ont. Jessica & Rickard tog det tunga beslutet att låta henne få somna in. Malte såg frågande ut när dom kom hem utan Ronja.

Vi sörjer med Jessica, Rickard, pojkarna  och Malte.

Ronja hälsa Onnie, Minna, Jaffa, Molly, Yava och Demi att vi älskar er alla och vi saknar er.

Kommentera gärna!


seoreseller